Fiatal divattervező-grafikus házaspár

A lakók fiatal, pályakezdő művészek, otthon dolgoznak és inspiráló környezetre vágynak. Szeretik az eklektikus atmoszférát, az önfeledt szórakozást, és a jó társaságot.
Az otthonukat ezért úgy alakítottam ki, hogy a formabontó, meglepő megoldások mellett praktikus is legyen. Ezt szolgálják az élénk színek a komplementerek használata, a ferde falak és a padlóburkolatok váltakozása. A lüktető színvilágot, és a szokatlan szobabeosztást, ugyanakkor ellensúlyoztam az elrendezés szimmetriájával.
Hogy a nappaliban legyen természetes fény is, és a lakás se váljon túlzsúfolttá, az étkező és a nappali között csupán burkolatváltással jeleztem a határvonalat. Ugyanezt szolgálja a dolgozószoba felöli paravánfal-megoldás is. Amellett, hogy szokatlanságával feldobja a lakás hangulatát, nyitja a teret és növeli a nappali természetes megvilágítását.
A nappali festett parketta-burkolata meleg hatást biztosít, míg a többi helyiség padlófűtéssel ellátott hidegburkolata praktikus és könnyen tisztítható. A tisztíthatóság fontos szempont nem csak az előszoba esetében, de a dolgozószobában is, mivel egy divattervező munkájához elengedhetetlen a varrás és az ezzel járó szöszölődés.
 
 
     
  Eredeti alaprajz   Építési-bontási terv   Világításterv
 
     
  Burkolatterv   Hangulatmontázs   Berendezett alaprajz
 
     
  Nappali-fal 1   Nappali-fal 2   Dolgozói perspektiva