Nyugdíjas jogász házaspár

A lakók konzervatív értelmiségi emberek. Szeretnek olvasni, zenét hallgatni, nyugodt életet élni. Felnőtt gyerekeik, és unokáik vannak, akik rendszeresen látogatják őket, olykor az éjszakát is velük töltik, ezért fontos, hogy legyen vendégszobájuk.
A klasszikus formákat és színeket kedvelik, ízlésük visszafogott és elegáns, emiatt a berendezés, a kárpitok a régi korok hangulatát idézik. Tömörfa bútorok, egyszerű rézdíszítés, kilincsek, küszöbök szintén rézből. Minden lakóhelység parkettázott, mivel ez tovább erősíti a lakás konzervatív hangulatát, és melegebbé, otthonosabbá teszi azt.
A falak fehérsége ellensúlyozza a cseresznyére pácolt bútorok, nyílászárók és parketta aránylag sötét színeit. A könnyedebb hangulat kialakítását szolgálják a meleg árnyalatú kárpitok, a színes virágzatú növények, és a tárgyak szellős, kissé puritán elrendezése is.
A lakás stílusából adódik, hogy az egyes tevékenységek lakáson belül jól elkülönülnek egymástól Fontos az átláthatóság, az egységesség, ezért az egyes helyiségeknek jól behatárolt funkciója van.
 
 
     
  Eredeti alaprajz   Építési-bontási terv   Világításterv
 
     
  Burkolatterv   Hangulatmontázs   Berendezett alaprajz
 
     
  Nappali fal 1   Nappali fal 2   Konyha fal
 
       
  Étkező fal   Könyvtár perspektiva